Справа Гандзюк: названі прізвища всіх підозрюваних у нападі

Автор:
Євген Спірін
Дата:

Шість людей підозрюються у нападі на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк, яку 31 липня облили кислотою.

Про це заявив голова Національної поліції Сергій Князєв.

«Сьогодні притягуються до кримінальної відповідальності 6 осіб, яких підозрюють в участі або співучасті в скоєнні цього злочину», — сказав він під час брифінгу.

Сьогодні, 22 серпня, Херсонський міський суд обиратиме запобіжний захід іще двом затриманим — Вишневському та Грабчуку.

Раніше, 21 серпня, двох підозрюваних, Сергія Торбіна та Володимира Васяновича, затримали на 60 діб без права внесення залогу. Прізвище ще одного фігуранта справи — Вишневський.

Тож станом на 22 серпня відомі всі 6 прізвищ: Новіков, Грабчук, Торбін, Васянович, Горбунов та Вишневський.

В матеріалах справи фігурують протоколи допиту Віктора Горбунова та Вишневського, який сказав, що Гандзюк облила кислотою людина з позивним «Мураха».

За версією слідства, Віктор Горбунов у Каховці купив дві пляшки розчину акумуляторної сірчаної кислоти. Про це розповів продавець кислоти, свідок Слюсар С.

Горбунов засвідчив, що організувати замах на Гандзюк Вишневському, Васяновичу та Грабчуку запропонував Торбін. Зі слів Горбунова, Торбін пояснив, що «Гандзюк — корумпований чиновник з проросійськими поглядами, тому необхідно нанести їй тілесні ушкодження».

За словами Горбунова, після покупки кислоти він отримав 300 доларів.

Вишневський також повідомив на допиті, що Торбін запропонував йому, Васяновичу, а також його другу з позивним «Мураха» напасти на Гандзюк та обіцяв кожному по 500 доларів.

Васянович і Торбін у залі суду свою вину не визнали. Обидва говорять, що не причетні до замаху на вбивство Гандзюк.

Детальніше про справу Катерини Гандзюк читайте у тексті «Свідки, замовники, підозрювані. Чого ми не розуміємо в справі херсонської чиновниці Катерини Гандзюк, яку облили кислотою».