З 1 вересня киянам стане простіше викликати швидку, а на дзвінки відповідатимуть медики

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
З 1 вересня киянам стане простіше викликати швидку, а на дзвінки відповідатимуть медики

flickr.com

Із 1 вересня бригади невідкладної медичної допомоги переходять у підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Києва, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Що зміниться?

Всі виклики будуть приймати за номером «103». Людей більше не перенаправлятимуть на районні служби невідкладної допомоги, дзвонити на які треба за семизначними номерами.

Всі виклики прийматимуть фахівці. Вони зможуть зрозуміти, чи необхідно до людини направляти швидку, чи їй потрібна невідкладна допомога.

Всі розмови з диспетчерами Центру екстреної медичної допомоги будуть записуватися, а номер абонента — автоматично ідентифікуватися. В КМДА сподіваються, що це значно знизить кількість скарг на некоректність медиків та на відмову прийняти виклик.

Це все?

За словами директора департаменту охорони здоров’я КМДА Валентини Гінзбург, невідкладну медичну допомогу, відповідно до договорів про медичне обслуговування населення, щоденно надають сімейні лікарі, педіатри та терапевти. До них можна звертатися з 08:00 до 20:00 у будні та із 9:00 до 15:00 у вихідні та святкові дні.

Минулого тижня в Києві запустили проект з прокату велосипедів Bike sharing. Орендувати байк в Києві можна на 33 велостанціях, розташованих у найбільш зручних місцях.