«На мене тиснули, і я підписав». Підозрюваний у нападі на Гандзюк дав перше інтервʼю після виходу з СІЗО

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«На мене тиснули, і я підписав». Підозрюваний у нападі на Гандзюк дав перше інтервʼю після виходу з СІЗО

facebook.com

Микола Новіков, перший підозрюваний у справі про напад на херсонську чиновницю Катерину Гандзюк, дав перше інтервʼю після виходу з СІЗО. Розмову опублікував журналіст Іван Антипенко на своїй сторінці в Facebook.

«Я, звичайно, під кінець вже здався. Тому що був закритий один, на мене тиснули, і я підписав один папір, який я не повинен був підписувати», — сказав він.

Новіков стверджує, що йому пообіцяли «вирішити питання» по іншій справи, якщо він підпише документ. Він пояснив, що не підписував визнання провини в нападі на Гандзюк. За його словами, в підписаних паперах йшлося про те, що він «проходив повз» будинок активістки в день замаху.

Крім того, Новіков розповів про те, як його затримали, про умови перебування під вартою. Він зазначив, що провів у СІЗО 19 діб. Також Новіков заявив, що у нього немає особливих претензій до слідчих, проте він хоче, щоб правоохоронці залишили його в спокої.

У Генеральній прокуратурі пояснили, що відпустили Новікова, тому що він змінив свідчення про своє алібі. Прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко повідомив «Українській правді», що Новіков приховував від слідства додаткові свідчення про те, де перебував.

«Він говорив, що нібито знаходився на морському узбережжі, але потім зізнався, що дійсно був неподалік від місця злочину, але злочину не вчиняв», — зазначив представник ГПУ.

Прокуратура закрила провадження щодо Новікова 22 серпня.

Катерину Гандзюк облили кислотою 31 липня . За цей час злочин тричі перекваліфікували; двічі оголосили, що знайдено замовника; перепідпорядкували справу від поліції до Служби безпеки України. Потім розслідування і зовсім розділили на дві частини: одні шукають замовників, інші виконавців.

На сьогодні в нападі на Гандзюк підозрюють пʼять осіб: Торбіна, Васяновича, Горбунова, Грабчука та Вишневського.