Голову Одеської митниці усунули з посади: зі складів пропали 37 контейнерів з тканинами і технікою

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Голову Одеської митниці усунули з посади: зі складів пропали 37 контейнерів з тканинами і технікою

facebook.com

Державна фіскальна служба відсторонила від посади начальника Одеської митниці Олександра Власова на час розслідування крадіжки контейнерів з товаром. Про це заявив в. о. голови ДФС Мирослав Продан, передає Інтерфакс-Україна.

Що вкрали?

Мова йде про зникнення 37 контейнерів з тканинами та іншими конфіскованими товарами, які зберігалися на складах Одеської митниці. Частина з них була виявлена під час слідчих дій і обшуків на одеському ринку «7-й кілометр» і на харківському «Барабашово».

Справа розслідується з червня 2018 року. Тоді митники затримали 37 контейнерів з товаром, які ввезли з ознаками фіктивності, знайдений податківцями директор підприємства відмовився від вантажу.

Контейнери заарештували і помістили на склад Одеської митниці, звідки вони зникли. Мирослав Продан підтвердив, що у вкрадених контейнерах, крім тканин, були також техніка, трактори, запасні частини, інші товари. Вартість вмісту контейнерів — понад 6 мільйонів доларів.

Хто винен?

За підозрою в причетності до крадіжки правоохоронці затримали екс-співробітника Одеської митниці Дениса Амінєва. 8 серпня Шевченківський районний суд Києва заарештував його на 60 діб з правом виходу під заставу в розмірі 30 мільйонів гривень.

За версією слідства, Амінєв побоювався, що товар конфіскують на користь держави, тому вивіз контейнери зі складу, щоб продати товар на ринках.

До чого тут ГПУ?

«У ході розслідування співробітники ДФС встановили причетність до крадіжки контейнерів групи Амінєва та Сердюка (Сергій Сердюк — прокурор ГПУ). До речі, останній до цього часу працює в Генеральній прокуратурі... До останнього часу цей працівник працює, більше того — у підрозділі, який здійснює нагляд за роботою митниці», — додав Продан.

Напередодні гучну справу прокоментував генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу. Він заявив, що Сердюк вже звільнений з ГПУ.

«Сердюк ховається на лікарняному, і як тільки з нього вийде, то отримає повідомлення, що він усунений з прокурорської посади. Підозру у цій справі він не отримає, оскільки ми не маємо прямих доказів його співпраці. Крім факту, що він на вулиці спілкується з контрабандистами, у нас на нього нічого немає», — додав генпрокурор.