Фронтмен Aerosmith вимагає від Трампа припинити використовувати їх пісні на мітингах

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Фронтмен Aerosmith вимагає від Трампа припинити використовувати їх пісні на мітингах

Steven Tyler

Музикант і вокаліст групи Aerosmith Стівен Тайлер вимагає, щоб президент США Дональд Трамп припинив використовувати пісні групи на мітингах на свою підтримку, як це сталося в Західній Вірджинії у вівторок, 21 серпня. На думку співака, американці можуть подумати, що він дав згоду на використання своєї музики і підтримує Трампа.

За словами адвоката Тайлера, використовуючи хіт групи 1993 року “Livinʼ on the Edge” в громадському центрі Чарльстона у Західній Вірджинії, де зібралися 13,5 тисяч прихильників Трампа, президент США порушив авторські права співака, повідомляє Variety.

Співак через свого адвоката Діну ЛаПолт відправив у Білий дім листа з вимогою «припинити і утриматися», звинувативши Трампа в умисному порушенні використання пісні, написаної Стівом Тайлером, Джо Перрі і Марком Хадсоном.

Посилаючись на закон Лэнхема, який каже, що «будь-яке помилкове визначення або опис чи подання факту, яке вводить у оману, ... може викликати плутанину... стосовно приналежності, звʼязку або асоціації однієї особи з іншою особою», адвокат Тайлера стверджує, що використання пісні Aerosmith на громадських зборах створює хибне враження, ніби Тайлер підтримує президентство Трампа.

У листі також згадується ще одна пісня Aerosmith “Dream On”, яку Трамп використовував під час своєї передвиборної кампанії в 2015 році. В аналогічному листі, відправленому раніше, говориться, що Трамп повинен отримати прямий письмовий дозвіл Тайлера на використання його музики.

Крім того, фронтмен Aerosmith через адвоката вимагає, у відповідності з законом про авторські права, стягнути з Трампа максимальний штраф за повторне та навмисне використання музичних композицій.

Під час мітингу президент Трамп говорив про імміграцію, торгівлю і політику, традиційно жартуючи над розслідуванням спеціального адвоката Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

21 серпня Майкл Коен, колишній адвокат Трампа, у федеральному суді визнав себе винним у скоєнні восьми кримінальних справ, включаючи фінансові махінації на 20 мільйонів доларів та виплати жінкам за нерозголошення інформації про звʼязки з Трампом.

Колишній глава передвиборчої кампанії Трампа Пол Манафорт також був визнаний винним у шахрайстві по восьми з 18 пунктів звинувачення. Справа також стосується багаторічного співробітництва Манафорта в якості політтехнолога з українськими політиками і екс-президентом Віктором Януковичем.

Коментуючи суд, Трамп назвав Манафорта «хорошим хлопцем».