Власники «ОККО» пояснили, що шукала у них СБУ

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Власники «ОККО» пояснили, що шукала у них СБУ

facebook.com

«Концерн Галнафтогаз», що володіє мережею автозаправок «ОККО», веде справи з компаніями на території анексованого Росією Криму. Про це на прес-конференції розповів президент «Галнафтогазу» Віталій Антонов.

«У Республіці Крим наші заправні станції експлуатуються співробітниками, які у нас працювали більше десяти років. Вони продовжують там бути, але без нашого бренду, вони їх у нас орендують на сьогоднішній день. За гроші, які вони там заробляють, вони годують свої сімʼї. Це наші, українці, які підтримують у належному стані це майно», — сказав він. У Криму у компанії залишилося 11 заправок, там працює близько 250 чоловік.

За словами віце-президента «Галнафтогазу» Василя Даниляка, компанії, які орендують майно концерну, називаються «Оптімус Холдінгс» і «Таврида-Петроліум». Проте співпраця з ними обмежується виключно орендою. До того ж після заборони на переказ грошей між Кримом і Україною, орендну плату «Галнафтогаз» не отримує. Нафтопродукти їм компанія не постачає. Антонов підкреслив, що ніяких контактів в окремих регіонах Донецької та Луганської областей у компанії немає.

Він додав, що в Україні немає жодних обмежень на такий формат співпраці з компаніями в Криму, і «Галнафтогаз» не порушує закон. Заступник бізнес-омбудсмена Тетяна Коротка додала, що їх офіс готовий підключитися до врегулювання такої діяльності і здивувалася, чому Служба безпеки зацікавилася цією співпрацею лише зараз.

За словами Антонова поки що СБУ не предʼявляла звинувачень нікому з працівників компанії і нікого не затримувала.

Вчора СБУ в Києві та Львові провела обшуки в офісах «Концерну Галнафтогаз» у рамках розслідування про фінансування дій з повалення конституційного ладу або захоплення державної влади.