Перший етап нових санкцій проти Росії по «справі Скрипалів» розпочнеться в понеділок

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Перший етап нових санкцій проти Росії по «справі Скрипалів» розпочнеться в понеділок

kp.ru

Новий раунд санкцій США проти Росії, які повʼязані з атакою нервово-паралітичним газом «Новачок» у Великобританії, розпочнеться у понеділок, 27 серпня. Про це повідомляється у Федеральному реєстрі США.

Що порушила Росія?

Підставою для санкцій стали звинувачення на адресу Росії в застосуванні хімічної зброї в британському Солсбері, де були отруєні колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

У документі йдеться, що Росія застосувала хімічну зброю на території Великобританії, чим порушила міжнародне право.

Які санкції вводяться?

Новий пакет передбачатиме заборону на надання зовнішнього фінансування, продаж будь-якого виду зброї, кредитування з боку держструктур США: відмова від видачі Росії кредитів, кредитних гарантій і надання фінансової допомоги.

Буде заборонено будь-яке сприяння або допомога Росії, за винятком гуманітарної , а також поставок продовольства і продуктів сільського господарства.

Ветуватимуться поставки будь-яких товарів оборонного призначення, оборонних, проектних та будівельних послуг, а також ліцензій на експорт озброєння до Росії.

Крім того, санкції торкнуться експорту товарів і технологій повʼязаних з національною безпекою.

Другий пакет санкцій можуть ввести через 90 днів. Він включатиме скорочення дипломатичних стосунків, заборону на польоти в США авіакомпанії «Аерофлот» і майже повне припинення американського експорту.

Раніше заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що у відповідь на новий пакет санкцій Москва може додати до списку осіб, яким заборонено вʼїзд в Росію, ще ряд політиків зі США.