Кремль відповів на санкції США: потрібен час, щоб оцінити збитки

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Кремль відповів на санкції США: потрібен час, щоб оцінити збитки

ТАСС

У Кремлі детально вивчать наслідки нових санкцій з боку США, які почали діяти 27 серпня. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передає Reuters.

«Ми повинні зрозуміти, у чому будуть виражатися нові санкції і яких дій в інтересах Російської Федерації вони потребують», — заявив Пєсков. За його словами, після цього можна буде говорити про заходи у відповідь.

США ввели новий раунд санкцій проти Росії у звʼязку зі «справою Скрипаля» — з використанням хімічної зброї «Новачок» під час отруєння екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Великобританії.

Додаткові санкції проти Росії не тільки забороняють імпорт російської нафти та інших товарів і технологій, але й призупиняють співпрацю з банкам та фінустановами США.

Крім того, припиняється будь-яка американська допомога Росії, крім термінової гуманітарної.

Нові санкції США також можуть призупинити авіаційні угоди і торгівлю з РФ, включаючи видачу ліцензій на продаж у США окремих товарів, таких як електронні пристрої.

Якщо Росія не припинить використовувати хімічну зброю і не дозволить перевірити її ліквідацію, США обіцяють ввести третій етап санкцій, який може заморозити дипломатичні відносини між двома країнами.