Глава канадського МЗС Христя Фріланд скасувала візит до України

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Глава канадського МЗС Христя Фріланд скасувала візит до України

reuters.com

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, яка планувала відвідати Україну 27—29 серпня, скасувала свій візит через термінові перемовини про вільну торгівлю між США, Канадою та Мексикою. Про це повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«Реально шкода, що Христя Фріланд перенесла свій візит через необхідність термінових переговорів. Удачі тобі @cafreeland і до зустрічі найближчим часом!», — написав він сьогодні у Twitter.

Посол Канади в Україні Роман Ващук пояснив, що Фріланд скасувала візити до Києва та Парижу через переговори щодо Північноамериканської угоди про зону вільної торгівлі.

У канадському МЗС також повідомили, що Фріланд, яка перебувала у Німеччині, вже вилетіла до США. Після України вона мала відвідати Париж, але її візит до Франції теж був скасований, пише Укрінформ.

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд 27—29 серпня мала відвідати Україну з робочим візитом, в рамках якого були передбачені зустрічі з Петром Порошенком, Володимиром Гройсманом та Павлом Клімкіним, а також участь у нараді послів. Планувалося обговорити взаємодію на міжнародній арені, зокрема щодо протидії російській агресії і подальшого зміцнення особливого партнерства.

Сьогодні США та Мексика оголосили про завершення перемовин по угоді про вільну торгівлю та запропонували Канаді приєднатися або підписати окремий договір.