Головне за ніч: Тітушка оголосили в розшук, США і Мексика уклали торговельну угоду, карнавал в Лондоні закінчився масовими бійками

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: Тітушка оголосили в розшук, США і Мексика уклали торговельну угоду, карнавал в Лондоні закінчився масовими бійками

EPA/UPG

Вадима Тітушка оголосили у розшук за розбій

styknews.info

Поліція оголосила у розшук 25-річного Вадима Тітушка, який у травні 2013 році побив журналістів під час мітинга. Правоохоронці підозрюють його в розбійних нападах та пограбуваннях на території Київської області. Після Майдану прізвище Вадима Тітушка стало терміном — «тітушки» — так в українському суспільстві називають групу проплачених найманців, зокрема зі спортивного або кримінального середовища, яких залучали до придушення протестів.

США та Мексика домовилися про торговельну угоду

pxhere.com

Після декількох місяців напружених переговорів Сполучені Штати і Мексика уклали нову угоду про вільну торгівлю. Президент США Дональд Трамп зазначив, що домовленість з Мексикою скасовує попередню угоду NAFTA — північноамериканську угоду про вільну торгівлю. Частиною цієї зони вільної торгівлі, крім Мексики й США, є Канада. Угода укладена на 16 років і забезпечує фактично безперешкодний рух товарів і послуг між США, Мексикою і Канадою. Особливо важливою вона є для Мексики, 80% експорту якої йдуть в США.

Адвокат Гандзюк: версія нападу через проросійські погляди — фейк

Адвокат радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою, Євгенія Закревська заявила, що напад не повʼязаний з нібито проросійськими поглядами ії підзахисної. Раніше таку версію висунули підозрювані. За словами Закревської, виконавці злочину не мали жодного особистого чи політичного мотиву, окрім корисливого.

Карнавал у Лондоні переріс у масові заворушення

Shutterstock.com

У Лондоні під час щорічного карнавалу в районі Ноттінг-Хілл відбулися масові заворушення. Поліція затримала майже 400 осіб, а також вилучила десятки зразків зброї, у тому числі 37 ножів, корозійну речовину, металеві бруски і електрошокери. За даними Скотленд-Ярду, через заворушення одна людина отримала поранення, також постраждали 30 поліцейських.

У Криму не залишилося українських шкіл

У анексованому Криму з 16 шкіл з кримськотатарською мовою навчання залишилося сім, з українською — жодної. Про це повідомив член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв. «З 7 українських шкіл, які були до моменту окупації Криму, не залишилося жодної. Всі школи переведені на російську або на змішану мову навчання, де є класи з українською мовою навчання. Але більшість класів — з російською», — заявив активіст Українського культурного центру в Криму Леонід Кузьмін.