В Єрусалимі перед святами почистили Стіну Плачу. Фотографія

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
В Єрусалимі перед святами почистили Стіну Плачу. Фотографія

wikiway.com

У вівторок, напередодні прийдешніх єврейських свят Рош-Ашан, Йом-Кіпур і Суккот, в Єрусалимі провели планову чистку Стіни Плачу. З щілин між каменями спеціальними жердинами видалили молитовні записки, залишені ізраїльтянами і численними туристами.

Всі записки помістять у спеціальне поховання на Оливній (Єлеонській) горі, а в щілинах Стіни зʼявиться місце для нових звернень до Бога, повідомляє видання Arutz Sheva.

Знімали молитовні записки зі священого місця співробітники «Фонду Спадщини Західної Стіни», ними керував рабин Шмуель Рабинович, який з 1995 року служить рабином Західної Стіни і святих місць Ізраїлю.

israelnationalnews.com

Щороку відвідувачи з Ізраїлю та з усього світу поміщають мільйони записок в Стіну Плачу. Записки туристи особисто залишають в щілинах Стіни, відправляють через веб-сайт Західної Стіни, а також факсом та поштою.

Двічі на рік працівники «Фонду Спадщини Західної Стіни» дістають послання, щоб звільнити місце для нових листів мільйонів відвідувачів, які моляться біля Стіни.

israelnationalnews.com

За єврейськими традиціями, молитовні записки, які витягли із Західної Стіни, ховають у релігійному сховищі — генизі — на Оливній горі, разом з пошкодженими священними текстами.