Головне за ніч: бойовики у перший же день порушили «шкільне перемирʼя», «Динамо» програло «Аяксу», Україна хоче купити у США системи ППО

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Головне за ніч: бойовики у перший же день порушили «шкільне перемирʼя», «Динамо» програло «Аяксу», Україна хоче купити у США системи ППО

armyrecognition.com

Бойовики «шкільне перемирʼя» у перший же день

google.com

У перший день «шкільного перемирʼя» бойовики на Донбасі двічі порушили режим тиші, а минулої доби 32 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Збройні російські формування вели прицільний вогонь із озброєння БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а на окремих напрямках — із танків, ствольної артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 82 і 120 мм. Протягом доби втрат серед українських військових не було. За даними розвідки, трьох окупантів знищено. СММ ОБСЄ закликала всі сторони припинити вогонь.

«Динамо» програло «Аяксу» і вилетіло з Ліги Чемпіонів

ajax.nl

У матчі-відповіді заключного раунду плей-оф Ліги Чемпіонів київське «Динамо» зіграло з рахунком 0:0 з амстердамським «Аяксом» і залишило турнір. У першому матчі в Амстердамі «Аякс» виграв у «Динамо» з рахунком 3:1. Таким чином, за сумою двох матчів «Аякс» проходить в груповий етап Ліги чемпіонів, а «Динамо» зіграє в груповому турнірі Ліги Європи.

Україна хоче купити у США системи ППО

voi.com.ua

Україна подала запит в США щодо купівлі систем протиповітряної оборони вартістю 750 мільйонів доларів за одиницю. Українскій армії необхідні мінімум три відповідних військових комплекси. Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в США Валерій Чалий. За його словами, Україна також потребує безпілотників, контрбатарейних радарів і контрснайперских систем. Інші подробиці цього запиту Чалий не розголошував, посилаючись на засекреченість інформації.

В Instagram зʼявиться функція верифікації акаунтів

google.com

В соцмережі Instagram зʼявиться кілька нових функцій, серед яких — верифікація акаунта. Для верифікації користувачам потрібно буде вказати у налаштуваннях профілю справжнє імʼя, а також надати знімок документа, що підтверджує особу. Крім цього, в меню сервісу зʼявиться вкладка з інформацією про обліковий запис користувача — можна буде дізнатися, з якої країни людина, її колишні ніки, коли вона зареєструвала акаунт і інші дані. Користувачі Instagram також зможуть проходити двофакторну аутентифікацію за допомогою сторонніх додатків. Ця функція має посилити безпеку користувачів при вході в облікові записи. Instagram повідомив, що нові функції будуть доступні найближчим часом, але точну дату не назвав.

У Саудівській Аравії жінки вперше отримали ліцензії пілотів

alarabiya.net

У Саудівській Аравії Генеральне управління цивільної авіації (GACA) видало пʼять ліцензій для жінок-пілотів. Таким чином, жінкам дозволили пілотувати та працювати командирами екіпажів на цивільних літаках авіакомпанії Saudi Arabian Airlines (Saudia).