Виробники легендарного віскі Jack Danielʼs заявили про збитки через санкції Євросоюзу

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Виробники легендарного віскі Jack Danielʼs заявили про збитки через санкції Євросоюзу

Getty Images

Американська компанія Brown-Forman, що володіє брендом Jack Danielʼs, заявила про збитки у звʼязку з санкціями ЄС. Про це пише WSJ.

Аналітики компанії попередили, що прибуток за поточний фінансовий рік буде набагато менше прогнозів внаслідок невизначеності та додаткових витрат. Європейський Союз у червні ввів 25% мита на американський віскі, мотоцикли Harley Davidson та інші товари у відповідь на мита США на імпорт сталі і алюмінію.

В Brown-Forman заявили, що вони поки стримують зростання цін на свою продукцію на ринках ЄС, щоб мінімізувати вплив тарифів. Однак це позначається на прибутку компанії — мова йде про втрату близько 50 мільйонів доларів на стримування росту цін у поєднанні зі збільшенням витрат і валютних коливань. В даний час компанія прогнозує прибуток на акцію в розмірі 1,65—1,75 долара за фінансовий 2019 рік.

Виконавчий директор Brown-Forman Пол Варга заявив, від санкцій ЄС виграли місцеві виробники міцного алкоголю. Так, французький виробник і дистрибутор алкогольних напоїв Pernod Ricard заявив, що цінові умови на ринку покращилися, а виробник ірландського віскі Jameson і горілки Absolut заявив про зростання прибутку на 13%.