Головне за ніч: у Києві чоловік взяв у заручники 4 дітей, Россія відреагувала на вихід України з Договору про дружбу, в США попрощалися з Маккейном

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: у Києві чоловік взяв у заручники 4 дітей, Россія відреагувала на вихід України з Договору про дружбу, в США попрощалися з Маккейном

facebook.com

У Києві озброєний чоловік взяв у заручники чотирьох дітей

facebook.com

У Києві чоловік взяв у зручники чотирьох власних дітей віком від 3 до 13 років. Вранці 30 серпня він забарикадувався в квартирі на вулиці Жмеринській і погрожував застосувати зброю. Його дружині вдалося втекти з помешкання і викликати поліцію. Правоохоронці ввели спецоперацію «Заручник» та почали перемовини зі зловмисником, після яких чоловік випустив із помешкання 13-річну доньку. Щоб звільнити інших дітей, правоохоронцям довелося брати квартиру штурмом. Наразі чоловік затриманий, діти перебувають у безпеці.

Трамп звільнив три країни від мита на сталь і алюміній

flickr.com

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп звільнив кілька країн від мита на імпорт металів. Так, Аргентина отримала пільги на сталь і алюміній, а Бразилія та Південна Корея — тільки на сталь. Зазначається, що компанії з США можуть подати заявку на виключення з квот у разі недостатньої кількості чи якості виробів з алюмінію або сталі від американських виробників.

У Путіна відповіли на намір України вийти з Договору про дружбу

wikipedia.org

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував бажання офіційного Києва вийти з Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Росією (так званого «Великого договору»). Він заявив, що відносини між країнами «важко чимось зіпсувати», адже вони «перебувають у глибокій кризі». Водночас Пєсков вважає, що «навіть в умовах цієї глибокої кризи було б нерозумно робити якісь кроки, які завдадуть додаткової шкоди народам двох країн».

У Аризоні люди по кілька годин чекали в черзі, щоб попрощатися з Маккейном

Getty Images

Сотні американців зібралися у американському штаті Аризона, щоб попрощатися з сенатором Джоном Маккейном, який помер 25 серпня після тривалої боротьби з раком мозку. В ротонді Капітолію штату Арізона, в місті Фінікс, 29 серпня пройшла перша поминальна служба, присвячена політику. Як тільки завершилася служба, біля будівлі зібралася величезна черга.

Сьогодні у Фініксі пройде відкрита для публіки церемонія памʼяті з ходою через усе місто. У пʼятницю труну з тілом Маккейна виставлять в Капітолії у Вашингтоні. Похорони відбудуться у ці вихідні. Українці також можуть вшанувати пам’ять Маккейна, залишивши свої повідомлення сімʼї сенатора в книзі співчуттів в посольстві США в Україні (вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, 4).

Меру Ужгорода вручили підозру

uzhgorod.net.ua

Міському голові Ужгорода Богдану Андріїву вручили підозру у справі про привласнення 6 мільйонів гривень під час реконструкції культурно-історичного центру «Совине гніздо». В той же час у мерії стверджують, що документи доводять відсутність матеріальних збитків, завданих державі або міській громаді через реконструкцію. Окрім того, зазначається, що усі тендерні процедури з реконструкції «Совиного гнізда» провели до приходу Андріїва на посаду мера.