Іноземні інвестиції в Україну за півроку зросли на $1 млрд. Росія вклала найбільше

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Іноземні інвестиції в Україну за півроку зросли на $1 млрд. Росія вклала найбільше

acf.ua

Протягом січня—червня Україна отримала 1,259 мільярда доларів нових інвестицій, більша частина з яких — 436 мільйонів — надійшла від російських інвесторів. Про це повідомляє Державна служба статистики.

При цьому обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України (акціонерний капітал) у першому півріччі поточного року зріс на 1,039 мільярда доларів. За цей період надійшло 1,259 мільярда доларів нових інвестицій, але при цьому вибуло 278,7 мільйона доларів, а позитивна переоцінка склала 58,6 мільйона доларів.

ukrstat.gov.ua

436 мільйонів доларів надійшли від інвесторів з Росії, що становить 34,6% від загального обсягу. На другому місці — Кіпр, який вклав 219 мільйонів доларів, на третьому — Нідерланди з 207,7 мільйона доларів. Інвестиції з Австрії склали 58,7 мільйона, з Польщі — 54,1 мільйона, Франції — 46,9 мільйона і 43,4 мільйона доларів з Великої Британії.

Найбільший обсяг інвестицій — 59,6%, або 750 мільонів — спрямований у фінансову та страхову діяльність, 9,6% — в оптову та роздрібну торгівлю, 8,2% — у промисловість, 7,9% — в сферу інформації і телекомунікації.

ukrstat.gov.ua

Дані наводяться без урахування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення операції Обʼєднаних сил.

За попередніми оцінками Держстату, надходження прямих іноземних інвестицій в економіку України за минулий рік становили 1,871 мільярда доларів, зокрема найбільший обсяг інвестицій надійшов з Кіпру.