Штаб Порошенка на виборах-2019 очолить заступник голови АП Віталій Ковальчук

Дата:
Штаб Порошенка на виборах-2019 очолить заступник голови АП Віталій Ковальчук

prportal.com.ua

Передвиборний штаб Петра Порошенка очолить перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук. Про це «Бабелю» повідомило джерело в АП.

«До призначення на цю посаду Ковальчука велися переговори з секретарем Ради нацбезпеки і оборони Олександром Турчиновим. Але він відмовився, — розповів співрозмовник. — Потім домовились, що штаб очолить Ковальчук, а польовою роботою буде займатися Сергій Березенко [нардеп від БПП, позаштатний радник президента]».

Співрозмовник «Бабеля» також додав, що Ігор Гринів [нардеп від БПП] буде відповідати за ідеологічну складову кампанії.

«Офіційний старт кампанії — за 90 днів до дати виборів [31 березня 2019] — 30 грудня. Але в штабі вже почали роботу: Гринів запускає рекламу і борди, а Березенко займався роботою на місцях за станом на серпень», — додало джерело.

Раніше Ігор Гринів в інтервʼю виданню «Главком» підтвердив, що буде займатися виборчою кампанією Порошенка.

«Кампанія вступила в ту стадію, яка вже потребує формування стратегії та визначення керівника. У цій ролі останній тиждень я починаю себе відчувати», — сказав Гринів.

Зазначимо, що Ковальчук і Гринів займали такі ж посади під час президентської кампанії Петра Порошенка в 2014 році. Тоді Ковальчук також відповідав за організаційні питання, а Гринів був керівником кампанії.

На місцевих виборах-2015 передвиборчий штаб партії президента очолював народний депутат Ігор Кононенко, а за наповнення кампанії відповідала нардеп Вікторія Сюмар.