В Україну не пустили російського дипломата. Він їхав на поїзді з Москви

Автор:
Олена Мельник
Дата:
В Україну не пустили російського дипломата. Він їхав на поїзді з Москви

Державна прикордонна служба України

Прикордонники не пустили в Україну російського дипломата, якому заборонено в’їзд в країну до 2023 року. Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби (ДПС).

Чоловік їхав на поїзді «Москва—Харків». Коли прикордонники перевіряли документи, з’ясувалось, що іноземець є другим секретарем Генерального консульства Російської Федерації в Харкові. Оскільки чоловік є персоною нон ґрата, його не пропустили в Україну та повернули до Росії.

У коментарі «Бабелю» спікер ДПС Олег Слободян зазначив, що мова йде про дипломата з прізвищем Дербишев. Відомо, що росіянину заборонила в’їзд в Україну Служба безпеки. Однак з якої причини діє заборона, прикордонники не уточнюють.

В кінці березня 2018 року, після скандалу з отруєнням колишнього полковника російського ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, Україна вислала 13 російських дипломатів. Згодом СБУ закрила вʼїзд 23 громадянам Росії, причетним до розвідувальних служб РФ, яких видворили з Великобританії. Також українська спецслужба заборонила в’їзд ще 60 громадянам Росії, яких видворили зі США.