Головне за ніч: актора Депардьє звинуватили у зґвалтуванні, тренер «Зорі» подав у відставку, у США розсекретили розмову Єльцина про Путіна

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Головне за ніч: актора Депардьє звинуватили у зґвалтуванні, тренер «Зорі» подав у відставку, у США розсекретили розмову Єльцина про Путіна

gettyimages.com

Порошенко призначив трьох суддів до Верховного суду. Двох з них визнали недоброчесними

Wikipedia

Президент Петро Порошенко призначив трьох суддів Верховного суду України. Двоє з них — Валентина Сімоненко та Сергій Слинько — отримали негативні висновки від Громадської ради доброчесності. У висновку Вищої ради правосуддя щодо Сімоненко ідеться про «стійкі зв’язки» з окупованим Кримом і періодичні поїздки на його територію. Також Симоненко не внесла до декларації низку фірм її колишнього чоловіка, а деякі з її дій на посаді голови Ради суддів «руйнували авторитет судової влади в Україні». Щодо Сергія Слинька зазначається, що в 2013 році він був у складі касаційної колегії суддів, яка залишила в силі обвинувальний вирок стосовно Юрія Луценка. Третьою суддею призначено Вікторію Мацедонську. Вона отримала схвальний відгук від Громадської ради доброчесності.

Тренер «Зорі» подав у відставку після вильоту з Ліги Європи

facebook.com

Тренер луганського футбольного клубу «Зоря» Юрій Вернидуб йде у відставку. Про таке рішення він заявив після вильоту його команди з Ліги Європи через поразку німецькому «Лейпцигу». Виїзний матч 30 серпня закінчився з рахунком 2:3 на користь господарів поля. Вернидуб подякував «Зорі» за проведені в клубі 9 років і сказав, що робить паузу, яка піде на користь команді, оскільки він як головний тренер «своє завдання не виконав».

У США розсекретили розмови Єльцина з Клінтоном про Путіна

pinterest.com

Президентська бібліотека імені Білла Клінтона опублікувала понад тисячу документів, повʼязаних з російсько-американськими відносинами, в тому числі стенограми розмов тодішніх президентів двох країн — Бориса Єльцина та Білла Клінтона — про кандидатуру Володимира Путіна на посаду глави Російської Федерації.

Одна з бесід політиків відбулася 8 вересня 1999 року по телефону. За словами Єльцина, на Путіна він «наткнувся», після чого вивчив його «біографію, інтереси, знайомих». Також тодішній президент РФ зазначив, що Путін — «надійна людина, добре розбирається в тому, що знаходиться в сфері його відповідальності», назвавши його «ґрунтовним і сильним, дуже товариським» і тим, хто «може легко встановлювати добрі стосунки і знаходити контакт із партнерами».

Актора Депардьє звинуватили у зґвалтуванні

facebook.com

Французького актора Жерара Депардьє звинуватили в нападі та зґвалтуванні. Джерела ВВС відзначають, що обвинувачення проти нього висунула 22-річна французька акторка і письменниця. Вона подала скаргу на 69-річного актора 27 серпня у відділенні жандармерії міста Ламбеск, що неподалік від Марселя. Жінка заявила, що зґвалтування сталося цього місяця вдома у Депардьє в Парижі. Справу розглядатимуть правоохоронці французької столиці. Депардьє категорично відкидає обвинувачення.

Twitter ввів жорсткі правила для політичної та соціальної реклами

youtube.com

Twitter ввів нові правила для розміщення політичної і соціальної реклами. Компанія буде перевіряти тих, хто хоче опублікувати її, а також їх адресу в США. Рекламні пости будуть не просто маркуватися як рекламний контент, в них також буде вказано тих, хто оплатив розміщення. У структурі компанії, що відповідає за прозорість реклами, можна буде отримати детальну інформацію про політичні рекламні кампанії, в тому числі про їх оплату та цільову аудиторію. Виняток із правил компанія зробить для ЗМІ.