Омелян назвав попередню вартість проїзду по майбутнім автобанам України

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Омелян назвав попередню вартість проїзду по майбутнім автобанам України

google.com

Міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив, що попередня вартість проїзду по майбутніх українських автобанах складе 20—70 євроцентів (близько 7—23 гривень) за кілометр. Точна вартість стане відома після тендеру з будівництва платної дороги Київ—Біла Церква.

«У випадку України... вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20—70 евроцентами. Зараз йде дискусія. Якщо ми говоримо про вартість у Китаї, то там приблизно 20 євроцентів. Якщо ми говоримо про вартість в Європі, то 50—70 євроцентів», — повідомив міністр в інтервʼю телеканалу «Прямий».

Він додав, що в 2018 році планується оголосити про будівництво платної дороги між Львовом і польським Краковцем. «Це буде платна дорога. І я сподіваюся, якщо тендер пройде успішно, ми почнемо будівництво вже у 2019 році», — сказав Омелян.

Він також нагадав, що ведеться підготовка техніко-економічної документації (ТЕО) по автобану Київ—Біла Церква, який також буде платним.

Як відомо, в Україні заплановано будівництво 10 нових автобанів, серед яких транскарпатський (Via Carpatia), Львів—Київ—Харків—Донецьк, Київ—Керч і Полтава—Дніпро.