Картопля за Bitcoin. Бессарабський ринок почав приймати оплату криптовалютою

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Картопля за Bitcoin. Бессарабський ринок почав приймати оплату криптовалютою

www.facebook.com/bessarabskiyrinok

Комунальне підприємство «Бессарабський ринок» запустило можливість розрахунку за допомогою криптовалюти. Відтепер покупці зможуть розплатитися криптовалютами Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, EOS, NANO, WAVES, Dash, Litecoin, NEM, Ethereum через платіжну систему Paytomat, повідомляє КП у Facebook.

На торговому місці буде встановлена табличка з єдиним QR-кодом, який покупець може відсканувати, використовуючи криптовалютний гаманець на смартфоні. Після сканування з’явиться сторінка формування рахунка в криптовалюті, де вводиться озвучена ціна в гривнях. Після оплати продавець отримує повідомлення про переказ коштів також у гривнях.

Оплата криптовалютою в експериментальному режимі доступна поки на одному торговому місці з овочами, планується встановлення зазначеної системи в веганському стрітфуд-кафе Green 13 на території ринку.

На думку директора «Бессарабського ринку» Миколи Ковальчука, таке нововведення дозволить підняти обсяги продаж та залучити більше іноземних туристів, для яких сплачувати у такий спосіб звично та зручно.

facebook.com

Зазначимо, що поки в Україні на законодавчому рівні операції з криптовалютою не врегульовані. 20 липня Рада фінансової стабільності підтримала концепцію врегулювання операцій з криптовалютами.