Порошенко звільнив Шимківа з посади заступника глави Адміністрації президента. Його місце зайняв Сергій Марченко

Дата:
Порошенко звільнив Шимківа з посади заступника глави Адміністрації президента. Його місце зайняв Сергій Марченко

facebook.com

Президент Петро Порошенко звільнив Дмитра Шимківа з посади заступника глави Адміністрації президента України і призначив на цю посаду Сергія Марченка.

Про це повідомляється в указі на сайті глави держави.

«Звільнити Дмитра Шимківа Анатолійовича з посади заступника глави Адміністрації президента України», — йдеться документі.

Замість Шимківа заступником глави АП України призначений Сергій Марченко.

На брифінгу в АП Шимків подякував колегам по роботі і заявив, що має намір повернутися в бізнес. Він також представив Сергія Марченка, який на новій посаді буде відповідати за економічний блок питань та реформи.

Сергій Марченко

focus.ua

Марченко з 2016 року був заступником міністра фінансів України. Після того як 7 червня Верховна Рада відправила у відставку голову Мінфіну Олександра Данилюка, Марченко написав заяву про звільнення.

Шимків народився 1975 року у Львові. Він прийшов в АП у 2014 році з посади гендиректора Microsoft в Україні. Шимків був призначений заступником глави АП з питань проведення адміністративних, соціальних і економічних реформ.

До речі, чутки про ротацію кадрів на Банковій ширилися з початку серпня. Окрім звільнення Шимківа, по данним ЗМІ з посиланням на джерела, може залишити посаду ще один заступник голови АП — Олексій Філатов, який відповідає за правове забезпечення виконання конституційних функцій президента, зокрема у сфері судоустрою, а також за розробку і впровадження судової реформи.