«Гривня досягне піку». У НБУ розповіли, яким буде курс долара в кінці року

Автор:
Олена Мельник
Дата:
«Гривня досягне піку». У НБУ розповіли, яким буде курс долара в кінці року

flickr.com

Голова ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин вважає, що до кінця року курс долара закріпиться на рівні 28,5 гривні. Про він сказав в ефірі «5 каналу».

«Тому я хочу надіятися, що гривня в 2018 році досягне свого піку до кінця року. Думаю, ми все зробимо десь на рівні 28,5 гривні за долар США», — зазначив Данилишин.

Голова ради НБУ відмітив, що вже навесні долар може подешевшати.

«Зменшиться волатильність з січня—березня, і вже з березня 2018 року ми можемо увійти в те русло і в ті тенденції, які ми мали в попередні роки. Тобто перейти до плаваючої системи обмінного курсу», — додав він.

На сьогодні офіційний курс НБУ встановив на рівні 28,24 грівні за долар. В банках України долари купляють та продають за курсом 28,10 та 28,39 гривні відповідно.

Психологічну позначку в 28,05 гривні курс перетнув 29 серпня. Так дорого валюта не коштувала з кінця січня 2018 року.

Зазначимо, що активно гривня почала падати з середини липня. У порівнянні з кількома попередніми роками, в 2018-му курс долара почав рости майже на місяць раніше, ніж очікувалося. Протягом липня—серпня НБУ неодноразово виходив на міжбанківський валютний ринок з інтервенціями. У Нацбанку запевняли, що коливання на валютному ринку пов’язані з сезонними і психологічними факторами.