Головне за ніч: Полторак послав російських пранкерів, Трамп грав у гольф під час похорону Маккейна, вбито вченого-дослідника Голодомору

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Головне за ніч: Полторак послав російських пранкерів, Трамп грав у гольф під час похорону Маккейна, вбито вченого-дослідника Голодомору

flickr.com

Російські пранкери не змогли спровокувати Степана Полторака

pravda.com.ua

Сьогодні опівночі пранкери з РФ спробували спровокувати Міністра оборони Степана Полторака висловитися з приводу останніх подій на Донбасі. Під час розмови використовували голоси відомих людей. Мета провокаторів, на думку відомства, — перекласти відповідальність за події на Донбасі на українську сторону. Міністр оборони викрив пранкерів і «відправив у відповідному напрямку».

У «ДНР» вже затримали 14 осіб за підозрою у вбивстві Захарченка

«МДБ ДНР» заарештувало 14 осіб у звʼязку зі вбивством Захарченка і вже «вибило» зізнання у чотирьох з них, стверджує представник омбудсмена у Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський. За інформацією джерела, четверо підозрюваних зізналися у співпраці з Україною. Свідчення отримували насильницькими методами, так як «силовикам ДНР» поставили завдання до похорону Захарченка оголосити про успішне завершення розслідування. Адвокатів «ДНР» і родичів у СІЗО Донецька не пускають. Звʼязок з місць позбавлення волі «ДНР» почали глушити.

Під час похорону Маккейна Трамп грав у гольф

flickr.com

Поки політичні діячі США збиралися у Вашингтоні, щоб попрощатися з сенатором Джоном Маккейном, Дональд Трамп дописував у Twitter, а потім поїхав на поле для гольфу.

Президента США на прощання з Маккейном не запрошували, оскільки він часто ображав сенатора, зокрема за те, що той був військовополоненим під час війни у Вʼєтнамі. Донька Маккейна Меган в прощальному слові зробила критичне посилання на передвиборчий слоган Трампа — «Make Амегіса Great Again».

«Америці Джона Маккейна не треба знову ставати великою, тому що його Америка завжди була великою».

У Миколаєві зарізали дослідника Голодомору

svidok.info

У Миколаєві вбито вченого-дослідника Голодомору Миколу Шитюка. Вченого виявили у квартирі, що здається погодинно. Він орендував її на три години і потім не виходив на звʼязок з власницею. Вона і знайшла його тіло з ножем у спині.

Микола Шитюк досліджував Голодомор та написав наукові праці: «Голод-геноцид 1932—1933 рр. на території Миколаївщини: погляди істориків, очевидців, архівні матеріали» і «Національна книга памʼяті жертв Голодомору 1932—1933 років в Україні. Миколаївська область».

Вчений очолював Навчально-науковий інститут історії та права Миколаївського національного університету імені Василя Сухомлинського, був академіком Української академії історичних наук, доктором історичних наук, професором, заслуженим діячем науки і техніки України.

В Хемніці відбулися нові сутички між правими і поліцією

dw.com

У суботу у східнонімецькому місті Хемніц пройшли нові акції праворадикальних екстремістів і їх супротивників, які закінчилися сутичками з поліцією. На вулиці вийшло 9,5 тисяч осіб. Під час протестів постраждали 9 осіб, зафіксовано 25 правопорушень: пошкодження майна, нанесення тілесних ушкоджень, вчинення опору поліцейським, використання символів антиконституційних організацій. Поліція затримала 300 осіб.