Корольова подала позов до ЄСПЛ проти України через заборону на вʼїзд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Корольова подала позов до ЄСПЛ проти України через заборону на вʼїзд

mediananny.com

Російська співачка Наташа Корольова подала позов проти України до Європейського суду з прав людини через заборону на вʼїзд в країну, повідомляють РИА Новости.

Деталі позову поки невідомі. Співачка не знає, чи почався вже розгляд справи. Корольова заявила, що сподівається на «здоровий глузд суду», а себе вважає «без провини репресованою».

Наташа Корольова (справжнє імʼя — Наталія Поривай) народилася в Києві. У жовтні 2016 року Служба безпеки України заборонила їй вʼїзд в Україну на пʼять років. Заборона повʼязана з незаконним відвідуванням Корольовою анексованого Криму і підтримкою агресії Росії проти України.

Співачка намагалася оскаржити це рішення в Київському апеляційному адміністративному суді, потім в Окружному адмінсуді Києва. Обидва суди відмовили Корольовій, після чого вона звернулася до Касаційного адмінсуду, який також відмовився задовольнити вимоги артистки.

При цьому в 2017 році їй дозволили відвідати похорон бабусі.

На сайті ЄСПЛ інформація про позов Корольової відсутня.

У квітні минулого року в Україну не пустили російську співачку Лоліту Мілявську, яка народилася в Мукачеві. Їй заборонили вʼїзд на три роки, сама співачка пригрозила позовом до ЄСПЛ. Як і у випадку з Корольовою, інформації про позов Мілявської на сайті суду немає.