Аварія вертольота НАТО в Афганістані: МЗС підтвердило загибель двох українців, третій — поранений

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Аварія вертольота НАТО в Афганістані: МЗС підтвердило загибель двох українців, третій — поранений

defence-blog.com

У Міністерстві закордонних справ підтвердили загибель двох громадян України після падіння вертольота в Афганістані, пише «Громадське».

Заступник керівника Департаменту консульського забезпечення Василь Кирилич розповів виданню, що всього загинуло 12 осіб, у тому числі двоє українців. Третій громадянин України отримав травми і зараз перебуває в лікарні на території військової бази в Афганістані.

Ситуація знаходиться на контролі посольства України в Таджикистані і Афганістані. Місце катастрофи планує відвідати український консул.

Аварія Мі-8 в провінції Балх на півночі Афганістану сталася 2 вересня. На борту вертольота молдовської компанії Valan international cargo було троє українців – членів екіпажу, а також 11 громадян Афганістану.

Агентство Associated Press поширило повідомлення про те, що сімох членів екіпажу вдалося врятувати. Однак Орган цивільної авіації Молдови спростував цю інформацію.

Також AP повідомляло, що вертоліт був зафрахтований для участі в місії НАТО.

У листопаді 2015 року в Афганістані вертоліт цієї ж компанії збили таліби. В результаті загинуло 18 осіб, а деякі члени екіпажу потрапили у полон до бойовиків «Талібану».