Рада провалила перше ж голосування нової сесії. Лише з сьомої спроби вона прийняла порядок денний

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Рада провалила перше ж голосування нової сесії. Лише з сьомої спроби вона прийняла порядок денний

facebook.com

Верховна Рада лише на сьомому голосуванні затвердила порядок денний на перший тиждень роботи 4-7 вересня, повідомляє кореспондент «Бабеля».

Це було перше рішення, яке парламент виніс не голосування на 9-й сесії. Після того, як з першої спроби за документ не набралося достатньо голосів, Рада поверталася до нього безуспішно пʼять разів. За шість спроб документ підтримали 176, 194, 206, 219, 214, 217 парламентарів відповідно. Для прийняття рішення необхідно набрати мінімум 226 голосів. При цьому відкритті засідання парламенту зареєструвалися 375 депутатів.

Через майже годину після першого разу порядок поставили на голосування в сьомий. Тепер його підтримав 241 депутат. За словами голови Ради Андрій Парубія, у порядку денному є блок питань з інтелектуальної власності, блок — з національної безпеки і оборони, а також велика кількість ратифікацій.

Наступного тижня парламент повинен затвердити порядок денний на всю сесію. В ньому буде сім основних блоків питань. Сьогодні в кулуарах парламенту зʼявилася ікона.