Південна Корея запускає комерційну мережу 5G. Оприлюднені дата старту та карта покриття

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Південна Корея запускає комерційну мережу 5G. Оприлюднені дата старту та карта покриття

rcrwireless.com

Південна Корея стане першою країною в світі, яка введе в експлуатацію мобільний зв’язок 5G. Початок комерційного використання мереж нового покоління призначений на 1 грудня 2018 року, повідомляє Chinese gadget reviews.

Три основні мобільні оператори Південної Кореї, SKT, KT і LG U+ заявили, що спочатку мережі 5G покриватимуть Сеул і прилеглі території. На першому етапі впровадження швидкість передачі даних мережами пʼятого покоління повинна досягати 1 Гбіт/с.

Південна Корея раніше також заявила про плани інвестувати в розвиток цифрової інфраструктури 4G і 5G в Україні.

5G — пʼяте покоління мобільного звʼязку, що діє на основі стандартів телекомунікацій, наступних після існуючих стандартів 4G/IMT-Advanced. На сьогодні різні мобільні оператори звʼязку в світі випробовують окремі елементи мережі 5G, а також проводять лабораторні тести технології 5G.

Так, 28 червня перше тестування мережі швидкісного звʼязку 5G запустив фінський стільниковий оператор Elisa. Право скористатися мережею першій надали міністру транспорту і звʼязку Анне Бернер, яка зробила відеодзвінок міністру економіки і інфраструктури Естонії Кадрі Сімсон. Комерційне використання мереж 5G у Фінляндії у повному обзягу почнеться в наступному році. За словами Бернер, міністерство готове надати перші ліцензії на звʼязок 5G вже восени цього року.

Фахівці припускають, що пристрої, здатні використовувати звʼязок 5G, почнуть виходити на ринок наступного року, але справжній бум почнеться з 2020 року.

Поширення мереж швидкісної передачі даних підтримує і Європейський Союз. На початку червня було укладено угоду, яка передбачає наявність у всіх жителів ЄС звʼязку зі швидкістю не менше 100 мегабіт на секунду до 2025 року, а мережа 5G має бути присутня у всіх містах обʼєднаної Європи.

Зазначимо, що в Україні тільки нещодавно запрацював мобільний зв’язок 4G. В деяких віддалених регіонах й досі працює застарілий формат передачі даних мобільного звʼязку EDGE, який функціонує як надбудова над 2G і 2.5G (GPRS)-мережами.