Верховний Суд перевірить, чи законно Порошенко призначив Жебрівського аудитором НАБУ. Раніше суд відмовлявся це зробити.

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Верховний Суд перевірить, чи законно Порошенко призначив Жебрівського аудитором НАБУ. Раніше суд відмовлявся це зробити.

Facebook / Павло Жебрівський

Верховний Суд 6 вересня розгляне позов на президента Петра Порошенка, що оскаржує призначення Павла Жебрівського аудитором Національного антикорупційного бюро, — йдеться на сайті інстанції.

Позивається з президентом депутат Верховної Ради Сергій Власенко (фракція «Батьківщина»). На думку останнього, Жебрівський не має достатньо досвіду, щоб обіймати зазначену посаду. Раніше рішення Порошенка оскаржив «Центр протидії корупції», але суд постановив, що ця громадська організація не має права позивати на президента. Тому її вимоги не розглядали.

Головная претензія до Жебрівського в тому, що він не відповідає вимогам до кандидатів на посаду аудитора НАБУ. За законом, вони «мають значний досвід роботи в органах досудового розслідування, прокуратури, судах за кордоном чи міжнародних організаціях». Жебрівський у 1983—1991 роках працював міліціонером патрульно-постової служби та слідчим у міліції. Іншого досвіду роботи в цій царині у нього немає.

Шостого вересня Верховний суд також розгляне позов Власенка на Порошенка про незаконність призначення Сергія Головатого суддею Конституційного Суду.