Глава Фіскальної служби Продан пішов у відставку

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Глава Фіскальної служби Продан пішов у відставку

Facebook / Мирослав Продан

Виконуючий обовʼязки голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан звільнився за власним бажанням.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook, відзначивши, що нового главу ДФС оберуть на відкритому конкурсі.

Кабмін підтримав рішення Мирослава Продана і затвердив його відставку. Про це повідомила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«До проведення конкурсу виконувати обовʼязки глави ДФС буде Олександр Власов», — сказала Маркарова, уточнивши, що Власов три роки очолював спецпідрозділ податкової міліції ДФС «Фантом».

Мирослав Продан очолював ДФС з березня 2017 року, після усунення Романа Насірова.

21 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що правоохоронці виявили 100 тисяч тонн тканин на суму 150 мільйонів доларів без жодних документів. Цей товар знайшли в ході розслідування крадіжки 37 контейнерів з Одеської митниці. Після цього Продан звинуватив Луценка та ГПУ у тиску на ДФС з метою контролю контрабандних потоків. За його словами, йдеться, зокрема, про незаконне вивезення лісу і тіньових схем на Одеській митниці.

Пізніше агентство «Українські новини», посилаючись на джерело в Генпрокуратурі, повідомило, що в рамках розслідування кримінального провадження, яке ведуть антикорупційні органи, перевіряються обставини можливого придбання Проданом курортного комплексу в Туреччині.

За даними ЗМІ, нерухомість, ймовірно, придбана в Туреччині Проданом, оцінюється в понад 562 тисячі доларів.