В аеропорту Нью-Йорка заблокували літак з Дубая, на борту якого «безупинно кашляли» 100 пасажирів

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
В аеропорту Нью-Йорка заблокували літак з Дубая, на борту якого «безупинно кашляли» 100 пасажирів

Mika Stetsovski / Flickr

В міжнародному аеропорту імені Джона Кеннеді (JFK) в Нью-Йорку не випускають пасажирів з літака авіакомпанії Emirates, що прилетів із Дубая. Причиною стало повідомлення про раптове нездужання близько 100 чоловік на борту, передає ABC News.

Рейс EK203 Дубай—Нью-Йорк приземлився в аеропорту JFK сьогодні, близько 9 години ранку за місцевим часом. Після посадки пілот літака повідомив, що у двох пасажирів сильна гарячка, а близько 100 пасажирів «безупинно кашляють».

За даними телеканалу, на борту літака знаходиться 521 пасажир. Літак тримають далеко від терміналів, в аеропорту оголошена надзвичайна ситуація. Туди прибули співробітники Центру по контролю за захворюваннями, митна і прикордонна служби США проводять перевірку.

Пізніше речник авіакомпанії Emirates повідомив, що захворіли близько 10 пасажирів. Їх вже оглянули лікарі, вони вирішать, хто з пасажирів дійсно потребує медичної допомоги. За його словами, всіх інших пасажирів скоро випустять.

Представник мера Нью-Йорка повідомив, що літак сідав у Мецці, де зараз спостерігається спалах грипу, і «ранні симптоми вказують на вірогідність цього захворювання». Нью-йоркський контртеррористический департамент поліції вважає, що це не теракт, а просто «медична ситуація».

Деякі пасажири цього рейсу писали в соціальних мережах, що вони здорові і розчаровані тим, як висвітлюється ситуація.