Анонімний чиновник розповів про «рух опору» Трампу в Білому домі. Президент назвав його вигаданим

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Анонімний чиновник розповів про «рух опору» Трампу в Білому домі. Президент назвав його вигаданим

Wikimedia

Американське видання New York Times опублікувало анонімну статтю чиновника з Білого дому, який звинуватив президента США Дональда Трампа в аморальності і нестабільності і повідомив, що у адміністрації є «рух опору».

Про спроби боротися з Трампом

Дилема, яку він не повністю розуміє, полягає в тому, що багато високопоставлені чиновники в його власній адміністрації старанно працюють зсередини, щоб боротися з тією частиною порядку денного, в якій проявляються його найгірші нахили. Я знаю. Я один з них.

Це не популярний «опір» лівих. Ми хочемо, щоб адміністрація досягла успіху і вважаємо, що багато її дії вже зробили Америку безпечнішою і процвітаючою. Але ми віримо в те, що в першу чергу повинні думати про країну, а президент продовжує діяти так, що шкодить здоровʼю нашої республіки.

Про причини опору

Корінь проблеми — це аморальність президента. Кожен, хто працює з ним, знає, що він не дотримується жодних очевидних принципів, які визначали б прийняття рішень.

На зустрічах із ним ми постійно відхиляємося від теми і канви, він постійно повторює одне і теж, а його імпульсивність призводить до половинчастих, погано сформованих і іноді безрозсудних рішень, які потрібно доопрацьовувати. «Буквально неможливо передбачити, чи не поміняє він своє рішення в наступну хвилину», — скаржився мені нещодавно високопоставлений чиновник, якого викликали на зустріч в Овальний кабінет, і на ній Трамп кардинально поміняв важливе політичне рішення, яке зробив все тижнем раніше.

Про можливі дії

Враховуючи нестабільність [Трампа], з якою зіткнулися багато, в адміністрації шепочуться про застосування 25-ї поправки [25 поправка Конституції США визначає, як встановити, що президент тимчасово недієздатний, і що його повинен замінити віце-президент ], яка почне складний процес щодо усунення президента. Але ніхто не хотів спровокувати конституційну кризу. Тому ми зробимо все можливе, щоб управляти адміністрацією в правильному напрямку, поки що - так чи інакше - все не закінчиться.

Як відреагувала адміністрація Трампа?

Прес-секретар Білого Дому Сара Сандерс назвала позицію анонімного чиновника «жалюгідною, безрозсудною і егоїстичною». Вона також сказала, що він боягуз, який повинен надходити правильно і подати у відставку».

Сам Трамп в Twitter засумнівався в тому, що цей чиновник дійсно існує. «Може це просто невдахи з New York Times з черговим вигаданим джерелом?»

Якщо ж чиновник реальний, то New York Times, на думку президента, повинні здати його уряду в цілях національної безпеки.

В США регулярно виходять книги скандального змісту про президента Трампа. Їх авторами нерідко виступають колишні підлеглі американського президента, які намагаються пролити світло на справжній характер Трампа, його звички і манеру поведінки. Ці твори часто приправлені скандальними подробицями, що провокують критику Трампа.