У центрі Києва група підлітків напала на представника ЛГБТ та тричі вдарила його ножем. У хлопця пробиті легені, його прооперували

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У центрі Києва група підлітків напала на представника ЛГБТ та тричі вдарила його ножем. У хлопця пробиті легені, його прооперували

Информатор

У четвер рано вранці в центрі столиці група підлітків напала на компанію молодих людей, серед яких також були представники ЛГБТ. Одного з хлопців три рази вдарили ножем у груди, через що його забрали до лікарні, де прооперували.

Як повідомила «Бабелю» правозахисниця, експерт з прав людини у ЛГБТ-центрі «Наш світ» Софія Лапіна, постраждав юнак на ім’я Євгеній Огурцов, якому 5 вересня виповнилося 22 роки.

За її словами, близько 5:30 ранку в четвер компанія з п’яти її знайомих та друзів, серед яких були як представники ЛГБТ, так і гетеросексуали, вийшла з нічного клубу та присіла відпочити на лавці на Хрещатику, чекаючи відкриття станції метро.

Информатор

У цей час до них підійшла група підлітків — хлопці та дівчата. Вони почали агресивно поводитись та коментувати барвистий одяг і непересічну зовнішність постраждалих, ображати їх, посилаючись на нетрадиційну орієнтацію компанії.

У результаті між двома компаніями завʼязалася бійка, під час якої підлітки дістали ножі й тричі вдарили одного з суперників у груди. Після цього відібрали в постраждалого мобільний телефон, гроші та продовжили розпивати спиртне на лавочці поряд з місцем події.

Информатор

Жертви нападу викликали поліцію та швидку. Побачивши правоохоронців, підлітки почали тікати та викидати всі речові докази. Один ніж вони кинули в клумбу, другий — в урну поруч з лавкою, а вкрадений телефон — у кущі.

Информатор

Информатор

Прибулий за викликом наряд поліції затримав усіх зловмисників, серед яких також були дівчата, які влаштували істерику, матюкалися та поводились неадекватно. Затримані кричали, що вони нікого не чіпали й ні в чому не винні. Після цього їх забрали до відділку поліції.

Информатор

Усі постраждалі молоді люди теж поїхали у відділок свідчити. Вони написали заяву, у якій підкреслили, що причиною нападу був саме гомофобний мотив. Буквально годину тому їх відпустили. За цей час мобільні телефони цілковито розрядилися, тому молодь нічого не знає про свого пораненого друга.

За словами Лапіної, юнака, якого вдарили ножем, забрала швидка. У лікарні виявили, що внаслідок нападу у нього пробиті легені, хлопцю зробили операцію. Наразі його стан більш-менш стабільний.

П’ятьох осіб доставили до управління поліції для надання пояснень. Розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.