Єврокомісія дозволила Apple купити сервіс Shazam

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Європейська комісія схвалила придбання американською компанією Apple сервісу для розпізнавання музики Shazam, пише The Verge.

У Єврокомісії наголосили, що зобовʼязані ретельно перевіряти угоди, які ведуть до придбання значного обсягу даних, включно із потенційно конфіденційними. На думку ЄК, це необхідно робити, щоб не допустити обмеження конкуренції.

Головний антимонопольний регулятор Євросоюзу після глибокого аналізу угоди Shazam і Apple не виявив у ній загрози конкуренції на ринку музичного стримінгу. Очікується, що вартість операції складе 400 мільйонів доларів.

Разом з тим аналітики відзначають, що це може посилити позиції стримінгового сервісу Apple — Apple Music , оскільки Shazam використовує перенаправлення до інших сервісів або магазинів для купівлі музики. Після придбання сервісу Apple може відключити цю функцію, дозволивши купляти музику тільки у своєму магазині ITunes.

Shazam — це додаток для розпізнавання музики. Якщо його запустити під час програвання музичного твору, додаток здатний визначити назву та автора трека. Це одна з найбільш популярних програм у світі, яку завантажили понад мільярда разів.

У кінці серпня Apple купила стартап з виробництва окулярів доповненої реальності.