Тімбілдінг для БПП в «Заліссі»: Порошенко говорив про армію і віру, а Луценко, попри запрошення, пішов у кіно

Дата:
Тімбілдінг для БПП в «Заліссі»: Порошенко говорив про армію і віру, а Луценко, попри запрошення, пішов у кіно

Мусієнко Владислав\УНІАН

Увечері в четвер, 6 вересня, президент Петро Порошенко провів неформальну зустріч з депутатами від фракції БПП у державній резиденції «Залісся» в Броварському районі за 40 км від Києва.

Як розповіли джерела «Бабеля» у Верховній Раді, депутатів на зустріч за містом запрошували ще на початку тижня, захід називався «розширене засідання фракції за участю кандидатів у президенти».

Державну резиденцію «Залісся» було створено в 1957 році. Площа господарства 14836 га. Тут ростуть унікальні вікові соснові ліси, живуть тварини, занесені до Червоної книги.

Біля 20:00 у резиденцію «Залісся» почали зʼїжджатися гості. Крім нардепів від президентської фракції, на зустріч прибули премʼєр-міністр Володимир Гройсман і перший віце-премʼєр Степан Кубів.

А ось мера Києва Віталія Кличка і генпрокурора Юрія Луценка не було. «Перший у відрядженні в Лондоні, увечері летів туди. Другий разом з дружиною Іриною і молодшим сином пішли в кіно, без охорони», — розповів співрозмовник «Бабеля».

Сам Порошенко на заміський «тімбілдінг» приїхав ненадовго. «Взагалі все було дуже швидко. Приїхав, поспілкувався, привітався, поїхав. Минулого року було довше й веселіше», — розповіли «Бабелю».

Президент перед гостями повторив тези своєї передвиборчої кампанії — «Армія, мова, віра», а всіх присутніх назвав «єдиною командою». Він додав, що «ми — єдині, хто може протистояти Росії й не капітулювати».

Порошенко також повідомив, що виступить із щорічним зверненням до парламенту до жовтня. «У мене було враження, що я на агітаційному мітинзі. Наскільки я розумію, до жовтня буде проводитися кампанія по цій лінії», — розповів один з нардепів.

Після чого президент недовго поспілкувався з депутатами індивідуально, а потім на гостей чекав фуршет зі страв української кухні.

Прямо Порошенко не сказав, чи буде він балотуватися на виборах. Прозвучала лише загальна фраза, що судячи з того, що відбувається в країні — виборча кампанія почалася. Проте раніше «Бабель» писав, що вже відомо про голову передвибочого штабу Порошенка — це заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук.

У «Заліссі» президент збирає депутатів уже другий рік поспіль. У 2017 році фракція БПП відзначила відкриття політичного сезону 7 вересня. Тоді на заході були Володимир Гройсман, Юрій Луценко, Віталій Кличко. А директор резиденції повідомив журналістам, що партія БПП-Солідарність орендувала місце на вечір за девʼять тисяч гривень.

А в грудні 2016 року Петро Порошенко разом з депутатами від БПП і міністрами провели передноворічну зустріч у київському спорт-клубі «5 елемент».