Україна поділяє висновки Великобританії щодо справи Скрипалів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Україна поділяє висновки Великобританії щодо справи Скрипалів

Twitter / Daniel Sandford

Україна приєдналася до висновків Великобританії про причетність Росії до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипая і його дочки Юлії, а також до інциденту у Еймсбері, йдеться в заяві Міністерства закордонних справ.

Україна підтверджує свою позицію щодо застосування хімічної зброї як грубого порушення міжнародного права, а також необхідності притягнення до відповідальності тих, хто чинить такі дії, зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що тільки міжнародна солідарність може стати ефективною відповіддю на постійні провокації РФ і закликали іноземних партнерів продовжувати тиск на Кремль.

У четвер висновки Великобританії підтримали Сполучені Штати Америки, Німеччина, Франція і Канада. Глави цих держав відзначили роботу британських фахівців і закликали Росію надати Організації з заборони хімічної зброї повну інформацію про програму виробництва нервовопаралітичного засобу «Новачок».

Пʼятого вересня влада Великобританії назвала імена двох чоловіків, підозрюваних в отруєнні Скрипалів. Ними виявилися співробітники Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександр Петров і Руслан Боширов.

Скрипалів отруїли в березні. Але наприкінці червня у місті Еймсбері, поруч із Солсбері, знайшли двох людей у тяжкому стані. Спочатку причиною назвали отруєння наркотиками, але пізніше в Лондоні заявили, що вони постраждали від тої ж речовини, що і Скрипалі.