Українка Костевич стала чемпіоном світу зі стрільби. Минуле «золото» Чемпіонату світу вона завоювала 16 років тому та в іншій дисципліні

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Українка Костевич стала чемпіоном світу зі стрільби. Минуле «золото» Чемпіонату світу вона завоювала 16 років тому та в іншій дисципліні

Martin Rose / Staff / Getty Images

Українська спортсменка Олена Костевич перемогла на Чемпіонаті світу зі спортивної стрільби у Південній Кореї — «золото» у стрільбі з пістолета на дистанції 25 метрів.

У фіналі Костевич набрала 37 балів, стільки ж було і у росіянки Віталіни Бацарашкиної. Але оскільки у росіянки було більше промахів, перемогу здобула українка. «Я дуже щаслива, це був епічний фінал. Я хочу присвятити свій титул чоловікові та дочці», — сказала Костевич після фіналу.

Завдяки цій перемозі вона також отримала ліцензію на виступ на Олімпіаді 2020 року в Токіо.

Facebook / Алена Костевич

Це не перша її медаль на змаганнях в Південній Кореї. На початку цього тижня, 3 вересня, Костевич разом з Олегом Омельчуком виграли «бронзу» в парній стрільбі на 10 метрів.

Вперше сопртсменка перемогла у Чемпіонаті світу зі стрільби в 2002 році, коли їй було всього 17 років. Тоді вона стріляла з пневматичного пістолета на дистанції 10 метрів. У 2004 році вона отримала «золото» на Олімпіаді в Афінах, також у стрільбі на 10 метрів. У цій же дисципліні вона тричі ставала чемпіоном Європи.

Але на великих змаганнях у стрільбі на 25 метрів вона отримувала лише одну нагороду — «бронзу» на Олімпіаді в Лондоні в 2012 році.