Луценко готує нове подання на позбавлення недоторканності нардепа Колеснікова. Минулого разу Рада відмовила йому

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Луценко готує нове подання на позбавлення недоторканності нардепа Колеснікова. Минулого разу Рада відмовила йому

Sergii Kharchenko/NurPhoto via Getty Images

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв внести до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з депутата, причетного до знищення оборонної промисловості України, передає Інтерфакс-Україна.

За словами джерел «Бабеля», мова йде про депутата Дмитра Колєснікова (фракція «Опозиційний блок»).

Хто такий Дмитро Колєсніков?

Уродженець Кривого Рогу Дніпропетровської області. За освітою — «інженер металів» та «економіст». До 2006 року працював у Кривому Розі. У серпні 2006 став першим заступником міністра промислової політики. У листопаді 2007-го — депутатом Ради від Патрії регіонів, з березня 2010 року — міністром промполітики.

Після адмінреформи, з грудня 2010 року по грудень 2012 року очолював Державне агентство з управління державними корпоративними правами та майном. З 2012 по 2014 рік — голова Дніпропетровської обласної держадміністрації.

У жовтні 2014 року Колесніков знову став нардепом, цього разу — від «Опозиційного блоку».

У чому його звинувачують?

У тому, що він знищував оборонну промисловість України. «Я найближчим часом внесу подання на відповідного народного депутата України, який причетний до цього, я б сказав, безпрецедентного аморального вчинку — знищення фактично частини оборонної промисловості нашої країни», — сказав Луценко.

Більш конкретних звинувачень він не висував.

Це всі звинувачення?

Ні. У травні Луценко вже вносив до Ради подання на позбавлення Колеснікова недоторканності. Нардепа звинуватили в тому, що в 2012—2014 роках, коли він був головою Агентства по управлінню корпоративними правами і майном, він сприяв виведенню з держвласності частини приміщень Трубного інституту ім. Облоги в Дніпрі. За версією Генпрокуратури, через його дії у інституту відібрали виробничий і лабораторно-побутовий корпуси загальною площею майже 7 тисяч квадратних метрів.

Комітет Ради з питань регламенту не підтримав це подання і повернув Луценку на доопрацювання, хоча сам генпрокурор стверджував, що комітет не викликав його на засідання і не мав права повертати подання.

Поки неясно, чи повʼязане нове подання на зняття недоторканності з Колеснікова зі старим.