Вночі: розбився «премʼєр-міністр» Абхазії, Манафорт готовий визнати провину, Трамп запропонував Apple перенести виробництво до США

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

«Премʼєр» невизнаної Абхазії загинув в автокатастрофі

abkhazinform.com

Увечері 8 вересня «урядовий» кортеж невизнаної Абхазії зіткнувся на трасі «Псоу-Сухум» з автомобілем ВАЗ-21099. До складу делегації входили «премʼєр-міністр» Геннадій Гагулія і «президент» Рауль Хаджимба. Вони поверталися з Сирії, де перебували з офіційним візитом.

Після зіткнення Гагулію і ще двох людей доставили в лікарню. Там він помер від отриманих травм. Хаджимба не постраждав. За даними місцевого «МВС», водій ВАЗ-21099 був під впливом наркотиків.

Манафорт може визнати свою провину, щоб уникнути другого кримінального процесу

don / Flickr

Bloomberg повідомляє, що адвокати Пола Манафорта, колишнього глави передвиборчого штабу президента США Дональда Трампа, ведуть переговори з прокурорами про можливість визнання провини їх підзахисним. Вони обговорюють звинувачення, які визнає Манафорт, а також час його перебування у вʼязниці.

Захист вчинив цей крок, аби уникнути другого суду, що повинен початися цього місяця. Завдяки угоді Пол Манафорт може уникнути конфіскації нерухомості та блокування банківських рахунків.

ДТП в Одесі: у результаті зіткнення BMW і Škoda двоє загинуло, пʼятеро поранені

Facebook / Лариса Сарган

Учора о 21:45 в Одесі по вул. Фонтанська дорога зіткнулися два автомобілі — BMW і Škoda. Машини розкидало в різні боки. BMW перелетів через трамвайні рейки та вʼїхав у людей на зупинці. Двоє людей, які чекали на громадський транспорт, загинуло. Ще четверо з учасників ДТП і перехожих отримали травми різного ступеня тяжкості.

Прес-секретар Генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook написала, що водій BMW проїхав на червоне світло на великій швидкості. Його затримали. Думська повідомляє, що це 27-річний Олег Семиренко, який неодноразово брав участь у вуличних гонках в Одесі.

23 людини звернулися до лікарів у Херсонській області через викиди хімікатів в Армянську

pravda.com.ua

Станом на 8 вересня до лікарень Каланчацького та Чаплинського району Херсонської області звернулися 23 людини. З них 15, включаючи пʼятьох дітей, мали проблеми з дихальною системою (назофарингіальні симптоми), а восьмеро (разом з пʼятьма дітьми) — висипи на шкірі.

Управління ДСНС України в Херсонській області здійснило хімічну розвідку біля КПВВ «Каланчак» у населених пунктах Олександрівка та Преображенка.

Трамп радить Apple переносити виробництво до США й будувати там свої нові заводи

Gage Skidmore / Wikimedia

Президент США Дональд Трамп закликав компанію Apple перенести виробництво з Китаю до США. Так він відреагував на скаргу компанії щодо нових тарифи на імпорт товарів з Китаю, які підвищать ціни на її продукцію.

Трамп порадив Apple почати будівництво заводів на території США.