Вночі: ескалація конфлікту в Сирії, Трамп свідчитиме у справі про домагання, а в Африці випав сніг

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Ескалація в Сирії

Wikipedia

Урядові війська президента Сирії Башара Асада та російські солдати знову завдали ударів з повітря на півдні провінції Ідліб. Атака відбулась 9 вересня — наступного дня після найпотужніших ударів за останній місяць. Сирійські військові скидали на населені пункти бочки з вибухівкою. Внаслідок цього загинула одна дитина. Проте війська Асада заперечують застосування бочок з вибухівкою. Крім авіаударів, здійснювали ракетні та артилерійські обстріли. За останні дні свої будинки залишили близько пʼяти тисяч місцевих мешканців.

У відповідь на атаки режимом мирного населення сирійська опозиція також завдала ракетного удару військам Асада.

З Криму за медичною допомогою звернулися 46 осіб

argumentua.com

Через закриті пункти пропуску «Чаплинка» і «Каланчак» на адміністративному кордоні з анексованим Кримом пропустили 46 осіб. Як зазначив помічник начальника Херсонського загону Держприкордонслужби Іван Шевцов, люди скаржилися на погане самопочуття й прямували в Херсонську область, щоб отримати медичну допомогу. Однак чи пов’язаний стан цих осіб з викидами хімікатів на заводі «Кримський титан» в Армянську, у прикордонній службі не уточнили.

На півдні Африки випав сніг

Facebook / MetHíradó

На півдні африканського континенту випав сніг. Незвичайне для регіону природне явище можна було спостерігати у природному заповіднику Sneeuberg Nature Reserve, що в Капській провінції Південно-Африканської Республіки. Снігом притрусило тварин, а також вкрило дерева.

Трамп свідчитиме у справі про домагання

Wikimedia

Президент США Дональд Трамп до кінця вересня планує надати письмові свідчення з приводу звинувачень у сексуальних домаганнях від Саммер Зервос — однієї з колишніх учасниць телешоу «Учень». Жінка подала на Трампа скаргу в 2017 році. Вона стверджувала факт сексуальних домагань з його боку в 2007 році, а також звинуватила президента США в «численних брехливих і наклепницьких заявах». Нібито інцидент відбувся в одному з готелів Беверлі-Хіллз. Зервос стверджує, що Трамп проти її волі притулився до неї і схопив за груди, проте їй вдалося відштовхнути його. Мільярдер свою провину заперечує.

Через помилку на сайті Apple зʼявилася сторінка iPhone 9 до презентації

Фото с сайта Gizchina

Через помилку співробітників Apple сторінка смартфона iPhone 9 зʼявилася на офіційному сайті Apple завчасно. Бюджетний смартфон, оснащений екраном, буде доступний найменше в пʼяти кольорах. Серед нових варіантів — Spicy Оrange і Cobalt Blue. Також iPhone 9 може підтримувати швидку 18-ватну зарядку. Крім того, на сайті буде розділ, у якому охочі можуть порівняти iPhone 9, iPhone X, iPhone XS і iPhone XS Plus. Презентуватимуть новинки Apple ймовірно 12 вересня.