У Новій Одесі п’яний пенсіонер стріляв у дітей: троє поранених, 12-річний хлопчик у тяжкому стані. Чоловіку загрожує до 15 років в’язниці

Автори:
Олена Мельник, Анастасія Котова
Дата:
У Новій Одесі п’яний пенсіонер стріляв у дітей: троє поранених, 12-річний хлопчик у тяжкому стані. Чоловіку загрожує до 15 років в’язниці

Wikipedia

У місті Нова Одеса 68-річний чоловік відкрив стрілянину з саморобного пристрою по сімох дітях, які гралися на подвір’ї в приватному секторі. Унаслідок цього поранено троє: 12-річний хлопчик та дві дівчинки віком девʼять та пʼять років. Про це «Бабелю» повідомили в прес-службі поліції Миколаївської області.

«Чоловік перебував у стані алкогольного сп’яніння і не міг пояснити свої дії. Дванадцятирічний хлопчик знаходиться в Миколаєві, у медичному закладі. Його стан медики оцінюють як важкий. Двох інших дітей відпустили на амбулаторне лікування. Зловмисник також знаходиться у лікарняному закладі. Він отримав поранення під час скоєння пострілу», — розповіла спікер поліції області Олена Бережна.

За її словами, раніше зловмисник неодноразово з’являвся у громадських місцях п’яним, також його притягували до адміністративної відповідальності за хуліганство.

Чоловіка затримали. Залишки саморобного пристрою правоохоронці вилучили та віддали на експертизу. Поліцейські з’ясовують, звідки у чоловіка ця зброя.

Слідчі вже оголосили чоловікові підозру у замаху на вбивство. Пенсіонеру загрожує до 15 років в’язниці.

Одинадцятого вересня суд Центрального району Миколаєва обиратиме для 68-річного затриманого міру запобіжного заходу. Зараз чоловіка затримано за ст. 208 КПК України на 72 години.