Global Passport Power Rank 2018: Український паспорт зайняв 25 місце в світі за спектром можливостей

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Global Passport Power Rank 2018: Український паспорт зайняв 25 місце в світі за спектром можливостей

Державна міграційна служба

У рейтингу Global Passport Power Rank 2018 паспорт громадянина України посів 25 місце за спектром можливостей, які надає своєму власнику.

Так, власник українського паспорту може відвідувати без віз 90 країн світу. Ще в 41 країні українці можуть отримувати візу по прибуттю, а для поїздок до 67 держав повинні оформлювати візу.

passportindex.org

«Сусідами» України в рейтингу стали такі країни, як Антигуа і Барбуда, Тринідад і Тобаго, які займають 24 сходинку, та Маврикій з Венесуелою — 26 місце.

Перше місце в цьогорічному рейтингу зайняв паспорт Сингапуру. Його власники можуть подорожувати без віз до 127 країн, і лише в 32 мусять оформлювати візу.

Російська Федерація посіла 37 місце з можливістю подорожувати до 117 країн без віз, у 38 отримувати візу по прибуттю, а до 81 країни оформлювати візи.

Україна минулого року посилила позиції в рейтингу за рахунок безвізового доступу до 34 країн. В червні цього року набув чинності безвізовий режим між Україною та державою Антигуа і Барбуда. Серед країн, для відвідин яких українцям все ще потрібна віза: Японія, Сполучені Штати Америки, Велика Британія, Ірландія та Китай.