Екс-голова НБУ Гонтарева створила медичний стартап, який фінансує її син. І планує ще один — у сфері освіти

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Екс-голова НБУ Гонтарева створила медичний стартап, який фінансує її син. І планує ще один — у сфері освіти

Getty Images News

Колишня голова Національного банку Валерія Гонтарева очолить наглядову раду медичного стартапу Medikit — комунікаційної платформи для пацієнтів і лікарів. Про це Гонтарева розповіла в коментарі кореспонденту «Бабеля».

«Це моя ідея, я тут активно беру участь. Мій син — засновник, а я буду головою наглядової ради», — сказала вона.

На сайті Medikit зазначається, що компанія цілодобово і без попереднього запису пропонує пацієнтам миттєву онлайн-консультацію лікаря, дозволяє терміново викликати лікаря додому та у зручний час записатися до спеціаліста на прийом, а також забезпечує надійне збереження інформації із застосуванням технології блокчейн. Лікарям обіцяють додатковий дохід 24/7 та оплату за кожну проведену онлайн-консультацію, сучасне робоче місце, можливість організувати робочий час та налагодити автоматизовану комунікацію з пацієнтами.

Запускають платформу у листопаді 2018 року.

«Медична система вже виходить на ринок і працює в тестовій версії. Вона буде побудована в три етапи. Зараз перший — це базові потреби пацієнта і лікаря. А далі це будуть фармакомпанії. Ми бачимо, що треба будувати в країні цифрову медичну систему», — розповіла Валерія Гонтарева.

Екс-голова НБУ зазначила, що в наступному році планує розпочати роботу над ще одним стартапом.

«В мене буде ще не один стартап. Це перший проект. Наступний проект, я вважаю, буде в сфері освіти. Він зʼявиться не раніше наступного року. Він буде мати зовсім інший підхід то того, як треба надавати вищу або спеціалізовану освіту. Я вважаю, що освіта дуже застаріла, зараз ви бачите, що ніхто не хоче навчатися, тому вона буде зовсім іншою. Але це тільки плани», — сказала Гонтарева.

Як пише ЛІГА, у компанії Medikit два засновника: син екс-глави НБУ Антон Гонтарев і Світлана Кириченко, яка працювала в структурах компанії ICU з 2008 по 2010 рік [до 2014 року Валерія Гонтарева була головою ради директорів ICU]. Вони вклали в статутний капітал Medikit по 5 мільйонів гривень. Компанія була зареєстрована 12 січня 2018 року. Її директор з 14 квітня 2018 — Руслан Кравець, колишній заступник директора Департаменту стратегії та реформування Нацбанку.

«Концептуально, це медична платформа електронної комерції, по типу Airbnb або OlX. Зараз відбувається розробка IT-складової, про технічні деталі, такі як оплата послуг, говорити поки рано», — повідомив Кравець в коментарі виданню.