У Техасі жінка-поліцейський застрелила сусіда у його ж квартирі, сприйнявши за злодія

Автор:
Анастасія Котова
Дата:

В американському штаті Техас заарештували 30-річну працівницю поліції Далласа Амбер Гайгер, яку звинувачують у ненавмисному вбивстві 26-річного афроамериканця Ботама Шема Жана, співробітника консалтингової компанії PWC, — повідомляє AP.

У четвер, шостого вересня, Гайгер повернулась до свого багатоквартирного будинку в Далласі після 15-годинної робочої зміни. Вона виявила відкритими двері своєї — як вважала жінка — квартири. Усередині Амбер побачила чорношкірого чоловіка, сприйняла його за злодія та застрелила.

Однак незабаром вона зрозуміла, що просто переплутала поверхи й увійшла не до свого житла, а до квартири вбитого. Вона подзвонила в поліцію і повідомила про те, що трапилося. Один із сусідів навіть зняв відео, як Гайгер ходить коридором і плачучи розмовляє по телефону, а потім вивозять тіло вбитого чоловіка.

Рідні та близькі Жана, а також громадські активісти вимагали заарештувати Гайгер. Мати жертви звинуватила поліцейську в тому, що та застрелила її сина через колір шкіри. Сама ж Гайгер попросила пробачення у сімʼї Жана.

Девʼятого вересня жінку-поліцейського доставили до вʼязниці, але згодом звільнили під заставу в 300 тисяч доларів, — пише видання Heavy.com.

Амбер Гайгер працювала в поліції останні чотири роки. Це вже не перший випадок застосування нею зброї проти людини. У травні 2017 року Гайгер поранила в живіт чоловіка на імʼя Увалдо Перес, коли той влаштував стрілянину з поліцією. Пізніше він зізнався, що намагався відібрати зброю у Гайгер. Тоді жінку не стали усувати від роботи в поліції.