Кілька десятків людей заблокували пункт пропуску «Гоптівка» в Харківській області через автомобілі на «євробляхах»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

У ніч на понеділок кілька десятків людей заблокували роботу пункту пропуску «Гоптівка» на кордоні з Росією, намагаючись добутися до двох затриманих водіїв, — повідомляє Державна прикордонна служба.

Вночі два автомобілі Volkswagen з польською реєстрацією проїхали через пункт пропуску, але відразу ж на виїзді розвернулися та спробували потрапити назад. Керували автомобілем громадяни України. Їм пояснили, що вони порушують порядок перетину кордону: треба було вʼїхати в Росію і повернутися, інакше їм анулюють перетин кордону. Після цього водії почали поводитись агресивно, тому їх затримали за адміністративне порушення.

Вони поскаржились на це у соцмережах, після чого на пункт пропуску приїхало кілька десятків людей, які стверджували, що хочуть надати затриманим юридичну допомогу. На прохання прикордонників не знімати пункт пропуску та покинути приміщення прибулі відповідали агресивно.

Тому прикордонники викликали поліцію. Після спілкування з її представниками частина людей покинула пункт пропуску, інших — затримали. Відкрито кримінальне провадження за протидію співробітникам правоохоронних органів.

Судячи з інформації в соцмережах, затримані водії та ті, хто приїхав їх підтримати, займаються перевезенням та оформленням автомобілів з європейською реєстрацією.