ЛІГА: Перший в Україні магазин IKEA відкриється в Києві у 2019 році

Автор:
Олена Мельник
Дата:
ЛІГА: Перший в Україні магазин IKEA відкриється в Києві у 2019 році

Pixabay / mastrminda

Нідерландська компанія IKEA, яка займається продажем меблів і товарів для дому, у 2019 році відкриє свій перший магазин в Україні. Рітейлер підписав договір оренди на приміщення площею близько 4 тисяч квадратних метрів з ТРЦ Ocean Mall у Києві. Про це повідомило видання ЛІГА, посилаючись на три джерела на столичному ринку комерційної нерухомості.

Компанія також веде переговори з іншими торгівельними центрами про відкриття магазинів невеликого формату city store площею 3,5—5 тисяч квадратних метрів. Після цього IKEA планує виходити в регіони.

Спочатку керівництво компанії мало намір відкрити перший магазин в Україні в столичному ТРЦ «Південний» (Голосієво), який зараз будується, але потім передумало.

«Вони орендували близько 4 тисяч квадратних метрів у ТРЦ Ocean Mall, який наступного року відкриється поруч з ТРЦ Ocean Plaza», — зазначило джерело.

IKEA намагається вийти на український ринок уже втретє. Свій перший торговий центр компанія планувала відкрити поряд з Бориспільською трасою в 2006 році. Тоді вона так і не змогла отримати ділянку лісу площею 70 гектарів, оскільки київська влада виступила проти вирубування дерев. А в 2009-му IKEA придбала ділянку площею 60 гектарів на Одещині. Проте вже через рік без пояснення причин оголосила про відхід з України. IKEA планувала інвестувати у свої проекти, за різними оцінками, від 1,5 до 2 мільярдів доларів.

IKEA заснована в 1943 році в Швеції, перший власний магазин нею було відкрито в 1958 році. Зараз компанія належить нідерландському фонду Stichting INGKA Foundation. Мережа налічує понад 400 магазинів у 49 країнах світу.