Фракція «Самопоміч» у Київській міськраді саморозпустилася через конфлікт із керівництвом партії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Фракція «Самопоміч» у Київській міськраді саморозпустилася через конфлікт із керівництвом партії

Facebook / Самопоміч

Фракція «Обʼєднання «Самопоміч» в Київській міській раді прийняла рішення припинити діяльність і розпустися, пише Інтерфакс-Україна.

«Фракція ... вирішила: розпустити депутатську фракцію Обʼєднання «Самопомічʼʼ» у Київській міській раді VIII скликання і припинити його діяльність », — повідомив голова фракції Сергій Гусовський.

У заяві про розпуск також ідеться про обурення фракції діями керівництва партії «Самопоміч», що публічно висувало звинувачення та ультиматуми членам фракції, погрожувало і принижувало. Після розпуску колишні члени фракції планують сформувати депутатську групу.

Рішення ухвалено на загальних зборах 19-ти депутататів — із 22, які входять до Київради. У вівторок секретар міськради Володимир Прокопів зачитав його на засіданні і рішення про саморозпуск вступило в силу.

Це рішення стало наслідком того, що шостого вересня виконавчий комітет партії «Самопоміч» виключив з партії Гусовського та ще трьох київських депутатів: Олексія Руденка, Сергія Харчука та Вадима Васильчука. Їх звинуватили в підтримці рішення міськради щодо виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у Києві, до того незаконно захоплених ним же.