Біля берегів Одеси зазнав лиха теплохід Volzhskiy 33. Судновласник покинув моряків без їжі та грошей

Дата:

У порту Одеси пришвартувалося аварійне судно VOLZHSKIY 33 (під прапором Коморських островів, IMO 8955641) на борту якого перебувають українські та російські моряки. Про це повідомляє фонд допомоги морякам «Ассоль» в Facebook.

На борту 12 осіб — вісім громадян України, інші — росіяни. У десятьох членів екіпажу контракт вже закінчився, ще у двох закінчується вже у вересні.

«У старпома контракт закінчився ще в квітні, два контракти на борту — не може ніяк помінятися. За інформацією моряків, оператор і власник судна вже тиждень не виходять на звʼязок. Екіпаж не бачив заробітної плати з квітня 2018 року — постійні обіцянки і гарантійні листи, які не стоять і паперу, на якому надруковані. Весь час роботи забезпечення судна і працівників — на рівні «щоб не померти і відразу не потонути», — розповіли у фонді.

скрин/marinetraffic.com

Раніше судно ходило під прапором РФ, але згодом його змінили на зручний прапор Коморських островів.

Також повідомляється, що, поки юристи вивчають «хитросплетіння офіційних документів» і намагаються вийти на звʼязок з роботодавцем, на борту закінчуються продукти. Запасів ледь вистачить до пʼятниці, 14 вересня.

Представники МЗС поки цю інформацію не коментують.