Серена Вільямс образила рефері та звинуватила його в сексизмі. Тенісні судді готують їй бойкот

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Серена Вільямс образила рефері та звинуватила його в сексизмі. Тенісні судді готують їй бойкот

Ben Solomon for The New York Times

Відома тенісистка Серена Вільямс влаштувала скандал під час фіналу турніру US Open. Американка назвала суддю матчу брехуном і злодієм, а після того, як він оштрафував її на гейм, викликала на корт головного рефері турніру і звинуватила його в сексизмі.

Фінальний поєдинок між японкою Наомі Осакою і Вільямс-молодшою судив Карлос Рамос, який під час матчу зробив американській тенісистці попередження за підказки від тренера. Після цього вона підійшла до суддівської вишки і спробувала переконати суддю в тому, що вона не порушувала правил, — пише The New York Times.

У результаті Вільямс почала з ним конфлікт, назвала злодієм і сексистом. Рефері оштрафував тенісистку за неспортивну поведінку та образи на один гейм, і вона програла японці Наомі Осаці з рахунком 2:6, 4:6. Спортсменка, лютуючи, також зламала ракетку.

Chang W. Lee/The New York Times

Міжнародна федерація тенісу (ITF) підтримала суддю Карлоса Рамоса у конфлікті з Сереною Вільямс під час фінального матчу Відкритого чемпіонату США. Там зазначили, що суддя діяв згідно з правилами і загалом виявив професіоналізм та послідовність у прийнятті рішень.

«Карлос Рамос — один з найбільш досвідчених і шанованих суддів у тенісі. Рішення Рамоса відповідали правилам, і це підтверджує рішення US Open оштрафувати Вільямс за три порушення», — йдеться в заяві федерації.

У підсумку тенісистці доведеться заплатити 10 тисяч доларів за словесну образу судді, чорити тисячі доларів штрафу за підказки тренера і три тисячі за зламану ракетку. Таким чином, загальна сума штрафу склала 17 тисяч доларів. Ці гроші буде вилучено з призових Серени, які склали 1,85 мільйона доларів.

Однак історія на цьому не закінчилася. Наразі тенісні судді роздумують над тим, щоб оголосити бойкот матчів за участю 23-разової переможниці турнірів Великого шлему Серени Вільямс.

WTA і USTA стали на бік Вільямс, що обурило багатьох арбітрів. Анонімне джерело розповіло, що USTA, яка є організатором US Open, просто кинула Рамоса на «розтерзання вовкам», хоча він тільки виконував свою роботу і не хотів терпіти образи на власну адресу.

Тепер судді розглядають можливість не обслуговувати поєдинки за участю Вільямс, поки вона публічно не вибачиться перед Рамосом. Сам рефері сприймає ситуацію спокійно і не звертає уваги на весь галас, який піднявся в медіа навколо його персони.

Раніше американська професійна тенісистка, чотириразова олімпійська чемпіонка Серена Вільямс розповіла про свої перемоги в спорті, особистому житті, про те, як важко бути мамою, а також про ґендерну дискримінацію.