Трамп скасував виступ через ураган «Флоренс»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Трамп скасував виступ через ураган «Флоренс»

Chip Somodevilla/Getty Images

Президент США Дональд Трамп скасував виступ у Кейп-Жирардо (штат Міссурі) через наближення урагану «Флоренс», — пише The Hill.

У понеділок Трамп скасував зустріч у Міссісіпі з тієї ж причини. Американський лідер у своєму Twitter закликав мешканців Північної і Південної Кароліни, а також Вірджинії готуватися до стихії і бути обережними.

Ураган «Флоренс» метеорологи називають одним з найпотужніших за останні декілька десятиліть. Силу стихії оцінюють у чотири бали з пʼяти. Очікується, що ураган досягне східного узбережжя США 13 вересня.

У штатах Північна і Південна Кароліна введено надзвичайний стан, в Південній Кароліні влада почала евакуацію людей з усієї прибережної зони, протяжність якої біля 300 км. Можлива евакуація близько 1,5 мільйона осіб.

Ураган рухається зі швидкістю 195 км на годину, і його сила постійно зростає. Влада побоюється масштабних руйнувань та очікує на перебої з електрикою і доступом до питної води. Жителі небезпечних регіонів вистоюють величезні черги за водою, батарейками та фанерою, якою збираються забивати вікна у будинках.