Playboy робить ставку на потокове відео, відеоігри та платформи віртуальної реальності

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Playboy робить ставку на потокове відео, відеоігри та платформи віртуальної реальності

Mandel Ngan / Agence France-Presse / Getty Images

Американська компанія Playboy Enterprises Inc., видавець однойменного журналу, планує розвиватися в таких сегментах, як потокове відео, відеоігри та платформи віртуальної реальності, — пише The Wall Street Journal.

В останні роки компанія зосередилася на тому, щоб стати брендом, що втілює певний стиль життя. Однак поки що не готова відмовитися від своїх редакційних планів з інтеграції онлайн- та медіа-проектів. Майже через рік після смерті засновника Playboy Хʼю Хефнера, компанія має намір пожвавити цей напрямок.

Так, компанія ввела посаду президента медіа-підрозділу, до якого входять журнал Playboy, веб-сайти, що працюють за передплатою, а також телеканал для дорослих. На частку цього підрозділу в 2017 році прийшлося приблизно 50% усієї виручки Playboy Enterprises (90 мільйонів доларів).

Президентом медіа підрозділу стане Джулія Урман, яка з 2016 року обіймає посаду виконавчого віце-президента і генерального директора потокового телевізійного проекту компанії Lions Gate Entertainment Corp.

Playboy Enterprises Inc.

Раніше Урман заснувала проект, в рамках якого була створена ігрова консоль OUYA на базі операційної системи Android. Стартап підтримав китайський інтернет-гігант Alibaba, а в 2015 році його купила компанія Razer Inc.

«Джулія привнесе багатий досвід для розвитку технологій, платформ та відеоігор, що є невідʼємною частиною нашої майбутньої стратегії», — заявив головний виконавчий директор Playboy Enterprises Бен Кін.

Її завданням стануть розвиток стримінгових телевізійних сервісів Playboy й операції в сегментах відеоігор, віртуальної та доповненої реальності.

У липні цього року спадкоємці Хефнера, який заснував журнал Playboy в 1953 році, продали 35-відсоткову частку в Playboy Enterprises за 35 мільйонів долларів фонду прямих інвестицій Rizvi Traverse, який отримав майже дві третини компанії ще в 2011 році.

Незважаючи на те що сімʼя Хефнера більше не володіє Playboy, його молодший син, 27-річний Купер Хефнер, залишається креативним директором компанії. Після смерті Хʼю Хефнера у вересні 2017 року компанія вирішила переглянути перспективи розвитку журналу, який був збитковим.

Керівництво компанії розглядало можливість повної відмови від друкованої версії, однак все ж вирішило її зберегти. З наступного року Playboy буде виходити раз на квартал, проте журнал буде вдвічі товстішим, ніж зараз, — 220 сторінок.

З 2011 року Playboy активно працює над тим, щоб стати брендом, який втілює стиль життя. Компанія фокусується, зокрема, на ліцензуванні використання її логотипу у вигляді кролика з метеликом на шиї у різних виробах, а також її бренду в нічних клубах і казино по всьому світу.

В цьому році Playboy створив підприємство для розвитку лінійки міцних алкогольних напоїв. В кінці серпня компанія знову відкрила в Нью-Йорку Playboy Club — легендарний нічний клуб, закритий 32 роки тому.